Mediation, coaching en EMDR 

 

EMDR

EMDR is de afkorting van Eye Movement, Desensitisation & Reprocessing.

EMDR is een effectieve en wetenschappelijk bewezen behandelmethode voor mensen met een trauma, bij angsten, fobieën of andere klachten. Het werkt door het stimuleren van beide hersenhelften, hierdoor kunnen ‘vastzittende’ emoties, gedachten of somatische klachten alsnog verwerkt worden.

Trauma, wat klinkt dat zwaar. Toch loopt iedereen wel met een trauma rond. Het is een gebeurtenis of een aantal gebeurtenissen die ingrijpend voor je waren en die ook nu nog impact hebben op je gevoelens, gedachten en gedrag. 

Door een trauma ben je iets over jezelf gaan geloven, heb je een ongewenste overtuiging over jezelf gekregen. Bijvoorbeeld: ik  heb geen controle, ik ben in gevaar, ik ben waardeloos, ik ben lelijk, ik kan niemand vertrouwen etc. Door middel van EMDR gaan we die ongewenste overtuiging omzetten in een gewenste overtuiging, zoals ik heb controle, het is voorbij, ik ben waardevol, ik ben oke, ik kan kiezen wie ik vertrouw.